ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΡΗ. ΓΑΛ .Π. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
Εμπόριο Γαλακτοκομικών 

Προϊόντων - Αντιπρόσωπος
Παπανικολάου 11, Ηράκλειο - Κηπούπολη, 71307, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γάλα & Προϊόντα Γάλακτος
 ΤΗΛ. 2815107535.6983800205

Το γάλα και τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα Στα Ανωγεια ΚΡΗΤΗΣ  είναι από τα πιο θρεπτικά και σημαντικά συστατικά της καθημερινής μας διατροφής. Το γάλα, και το γιαούρτι  , παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, τόσο για την ανάπτυξη των οστών και την καλή κατάσταση των δοντιών, όσο και για το δέρμα και το μεταβολισμό μας.

 Συγκεκριμένα:
Το γάλα, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι μία από τις πληρέστερες φυσικές τροφές που έχουμε στη διάθεσή μας.

Για να καταλάβετε την αξία του αρκεί να σκεφτείτε ότι αποτελεί τη μοναδική τροφή για το νεογέννητο τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που καταλαμβάνει σημαντική θέση στην καθημερινή μας διατροφή.


Η μεγάλη βιολογική αξία του γάλακτος  Στα Ανωγεια ΚΡΗΤΗΣ  οφείλεται στην ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τα οποία το κάνουν πολύτιμη τροφή για όλες τις ηλικίες. Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ασβέστιο και φώσφορο, πολύτιμα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. 


Οι πρωτεΐνες αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό του οργανισμού. Διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του καθώς και την ανάπτυξη των μυών.


Η καζεΐνη, η υψηλής σημασίας πρωτεΐνη του γάλακτος, ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.


Το γάλα, αποτελεί επίσης, το μοναδικό τρόφιμο στη φύση που περιέχει τον υδατάνθρακα λακτόζη, που είναι μια χρήσιμη πηγή ενέργειας.

Από τις βιταμίνες του ιδιαίτερη σημασία έχουν οι Α, Β1, Β2, Β12, CD.


Η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για την παραγωγή υγιών κυττάρων, η C για το σχηματισμό των υγιών συνδετικών ιστών, η Α για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ η ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2 συμβάλλει σημαντικά στη μετατροπή των τροφών σε ενέργεια και βοήθα τον οργανισμό να αξιοποιήσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι πρωτεΐνες ή οι υδατάνθρακες.


 Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών. Χωρίς την απαραίτητη ποσότητα αυτής, το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο που χρειάζεται για γερά οστά.

Το ασβέστιο παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη δημιουργία γερών και υγιών οστών και γι' αυτό είναι απολύτως απαραίτητο ιδιαίτερα στον παιδικό οργανισμό που αναπτύσσεται. Επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη γερών δοντιών, βοηθά στην πήξη του αίματος και, ακόμη, δημιουργεί ασπίδα προστασίας κατά της οστεοπόρωσης.

Επιπλέον, το ασβέστιο ρυθμίζει πολλές λειτουργίες στο σώμα μας, όπως τη μεταφορά των νευρικών μηνυμάτων προς την καρδιά, τη συστολή και χαλάρωση των μυών, και είναι επίσης απαραίτητο στην πήξη του αίματος και στη λειτουργία των διαφόρων ενζύμων του μεταβολισμού.
Στην αποτελεσματική απορρόφηση του ασβεστίου βοηθούν πολλοί παράγοντες, τον σημαντικότερο όμως ρόλο τον παίζουν οι βιταμίνες D και C. Γι' αυτόν τον λόγο το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτίζονται συνήθως με τις βιταμίνες αυτές. Ένας ακόμη παράγοντας που βοηθά στην εντερική απορρόφηση του ασβεστίου είναι η λακτόζη (ένας υδατάνθρακας που περιέχεται στο γάλα).

Ο φώσφορος που περιέχεται στο γάλα, αποτελεί θρεπτικό συστατικό θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη, τη διατήρηση και την αποκατάσταση όλων των ιστών του σώματος, και είναι απαραίτητος, μαζί με το ασβέστιο και το μαγνήσιο, για τη σωστή ανάπτυξη και το σχηματισμό των οστών.

Το γιαούρτι ΖΩΜΙΝΘΟΣ απο

 τα  Ανωγεια Κρητης



ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗΣ